Serpentine Gallery Pavilion 2005

London / United Kingdom / 2005

33
33 Love 2,829 Visits Published
In designing the Pavilion, Siza sought to 'guarantee that the new building - while presenting a totally different architecture - established a "dialogue" with the Neo-classical house'. The result was a structure that mirrored the domestic scale of the Serpentine and articulated the landscape between the two buildings. The Pavilion was based on a simple rectangular grid, which was distorted to create a dynamic curvaceous form. It comprised interlocking timber beams, a material that accentuated the relationship between the Pavilion and surrounding Park.
33 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    In designing the Pavilion, Siza sought to 'guarantee that the new building - while presenting a totally different architecture - established a "dialogue" with the Neo-classical house'. The result was a structure that mirrored the domestic scale of the Serpentine and articulated the landscape between the two buildings. The Pavilion was based on a simple rectangular grid, which was distorted to create a dynamic curvaceous form. It comprised interlocking timber beams, a material that accentuated...

    Project details
    • Year 2005
    • Work finished in 2005
    • Client Serpentine gallery
    • Status Completed works
    • Type Exhibitions /Installations
    Lovers 33 users