Dental Clinic

Portugal Torres Vedras / Portugal / 2012

22
22 Love 3,498 Visits Published
The challenge is based on the re‐interpretation of a Dental Clinic, in the search of a new clarity and spatial character. The site is located on a first floor of a common building in the center of Torres Vedras. The space requires a new image to provoke new atmospheres, new sensations. The desire of creating a distinguished space in the city, more paused, contemplative, a space of reflection, leading to the discovery of the importance of silence and of spaces apparently empty yet full of life. An experimentation where the selection of materials is sustained by the nobleness of materials. That experimentation is essentially realized with the immaterial architectural element, which is space. Working with space, is determined by perception, paths, light, reflections, transparencies, fluidity. The mass composed by a summary of recycled glasses, potentiates the reflections and the vibrations of the light, by creating a perception of space that is constantly mutating. The search of a timeless space, with a plenitude of senses, where light is filtered in different ways, gives poetry to spaces, dignifying them.
22 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The challenge is based on the re‐interpretation of a Dental Clinic, in the search of a new clarity and spatial character. The site is located on a first floor of a common building in the center of Torres Vedras. The space requires a new image to provoke new atmospheres, new sensations. The desire of creating a distinguished space in the city, more paused, contemplative, a space of reflection, leading to the discovery of the importance of silence and of spaces apparently empty yet full of...

    Project details
    • Year 2012
    • Status Completed works
    • Type Nursing homes, rehabilitation centres / Interior Design
    Lovers 22 users