150M Weekend House

The longest house in this century Cha-am / Thailand / 2012

88
88 Love 7,569 Visits Published
Overlooking the rich natural environment, the world’s longest house tops a hill in the Khao yai forest complex, Thailand. Through the water fall as a entrance gate, the road leads you to the main house extending east and west on the left, and on the opposite side, a glass house in the forest as a guest house. The main house is simply composed of a white cube and 2 horizontal plates of 11m wide by 150m long. All rooms for owner family are put linearly between the plates, opening to both north corridor and south deck terrace. A glazed room for spa&fitness at the east end, 6 bedrooms with exclusive bathroom and living room, a family living/dining room, and storages or maid rooms at the west end. This extremely long planning takes advantage of the beautiful landscape, gaining a panoramic view and a dynamic scale space as the very long deck terrace. At the same time, it regards a airy comfortable living environment. Above the private rooms, there is a roof top terrace covered with sand and the swimming pool of 40m long. It’s like a floating sky beach surrounded by mountains. The white cube as formal living/dining room has 6M high ceiling. The stairs from the hall below divides the large room into southern living space and northern dining space. 150m weekend house - the longest house in this century - was born by admiring the mountain scenery as a given condition and imagining a seascape as the contrastive view.
88 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Overlooking the rich natural environment, the world’s longest house tops a hill in the Khao yai forest complex, Thailand. Through the water fall as a entrance gate, the road leads you to the main house extending east and west on the left, and on the opposite side, a glass house in the forest as a guest house. The main house is simply composed of a white cube and 2 horizontal plates of 11m wide by 150m long. All rooms for owner family are put linearly between the plates, opening to both north...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 88 users