Voelklip

Hermanus / South Africa / 2009

109
109 Love 8,380 Visits Published
Voelklip [ENG] The brief called for a beach house suitable for a family of four on a vacant site in Voelklip Hermanus Western Cape RSA. The site is a long thin rectangular subdivision stretching from the sun facing street and mountain side to the undulating tree tops of the milkwoods and fynbos and the coastline on the South. The gently sloping site presented the opportunity for a split-level living space allowing lounge dining to be placed above the bedrooms on the ground level all enjoying dramatic sea views. The double volume family room and kitchen form the heart of the home and form the connection between the sea facing accommodation and the internal sunny terraces pool and garden. The main garden courtyard functions as a large wind free and sunny outdoor entertainment environment. Materials were selected to enhance the beach-house character of the building while at the same time adding touches of sophisticated detail: white cement screed floors to the public circulation areas; lime washed oak floors to the lounge dining area and lower-ground floor bedrooms; off shutter concrete ceilings; and external timber decks and pergolas cladding screens and shutters providing security privacy and protection.
109 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Voelklip [ENG] The brief called for a beach house suitable for a family of four on a vacant site in Voelklip Hermanus Western Cape RSA. The site is a long thin rectangular subdivision stretching from the sun facing street and mountain side to the undulating tree tops of the milkwoods and fynbos and the coastline on the South. The gently sloping site presented the opportunity for a split-level living space allowing lounge dining to be placed above the bedrooms on the ground level all...

    Project details
    • Year 2009
    • Work finished in 2009
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 109 users