Molo torre

MicroArchitecture as a sustainable requalification Genoa / Italy / 2011

6
6 Love 1,054 Visits Published
"Molo Torre" is my graduation project designed and built in Genova in 2011, part of "Gruppo informale"'s works. The project consists in a new asset for a public space mainly used by retired people that like to play cards watching the sea. We used recycled materials found close to the building site in order to keep the costs down, and we built it by ourself and with the direct help of the community.
6 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    "Molo Torre" is my graduation project designed and built in Genova in 2011, part of "Gruppo informale"'s works. The project consists in a new asset for a public space mainly used by retired people that like to play cards watching the sea. We used recycled materials found close to the building site in order to keep the costs down, and we built it by ourself and with the direct help of the community.

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2011
    • Main structure Mixed structure
    • Client Comune di Genova, Università degli Studi di Genova
    • Contractor Gruppo Informale
    • Cost 260e
    • Status Completed works
    • Type Waterfront / Urban Furniture
    Lovers 6 users