ATICO EN LA GRAN VIA

Valencia / Spain / 2011

14 .ToString()
14 Love 1,196 Visits Published
This house is located in a 1970s seven-storey building on Gran Vía Marqués del Turia in Valencia. The refurbishment project focused on creating a single space comprising the kitchen, living-room and dining-room, facing the terrace overlooking the avenue. Due to its long, narrow layout, the line of sight is inevitably drawn to the terrace, which is incorporated into the interior space. The perimeter of the irregular party walls has been homogenised to conceal the pillars and conduits, resolving all practical issues such as building services and storage through a continuous wardrobe, split by a sideboard containing the hidden kitchen modules. A small bathroom has been included within the homogenised perimeter. Two bedrooms, each with their own bathroom, are located on the other end of the house: one facing the inner courtyard of the block and the other giving onto a light well.
14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This house is located in a 1970s seven-storey building on Gran Vía Marqués del Turia in Valencia. The refurbishment project focused on creating a single space comprising the kitchen, living-room and dining-room, facing the terrace overlooking the avenue. Due to its long, narrow layout, the line of sight is inevitably drawn to the terrace, which is incorporated into the interior space. The perimeter of the irregular party walls has been homogenised to conceal the pillars and conduits, resolving...

    Project details
    • Year 2011
    • Contractor COARCO
    • Cost 200.000
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design
    Lovers 14 users