Villa NM

New York / United States / 2007

65
65 Love 12,152 Visits Published
In the design for this single family house the sloping site is used as a device for programmatic and volumetric organization. A box-like volume bifurcates into two separate volumes; one seamlessly following the northern slope; the other lifted above the hill creating a covered parking space and generating a split-level internal organization. The volumetric transition is generated by a set of five parallel walls that rotate along a horizontal axis from vertical to horizontal. The ruled surface maintaining this transition is repeated five times in the building. From inside the huge window strips from floor to ceiling allow a fluid continuity between interior and landscape. From the exterior the reflective glass seams to become one with its surroundings.
65 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    In the design for this single family house the sloping site is used as a device for programmatic and volumetric organization. A box-like volume bifurcates into two separate volumes; one seamlessly following the northern slope; the other lifted above the hill creating a covered parking space and generating a split-level internal organization. The volumetric transition is generated by a set of five parallel walls that rotate along a horizontal axis from vertical to horizontal. The ruled surface...

    Project details
    • Year 2007
    • Work finished in 2007
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client Privato
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 65 users