Scenic Advisement Offices

San Francisco / United States / 2016

15
15 Love 468 Visits Published

Upon entering this dynamic space, one’s mind might not immediately jump to the quaint yet historic past embedded into the bones of this Battery St. location. In fact, if not for the humble design elements of Douglas fir beams, high ceilings, and stall like enclosures, there would be no indication of its original purpose. Named for its former usage, The Stable boasts not only a visually compelling layout of open conference rooms ‑reminiscent of the ones that historically housed equine in the original 1909 Bricca Stables- but contrasts of rough and sleek, both formal and informal in its modest yet deliberate design.


Each glass enclosure creates its own unique environment, while glass partitions allow natural light to reach into the depths of each individual compartment. Satin etched glass ‑ a romantic nod to the fog that rolls in from the Bay‑ works to absorb and reflect the surrounding textures of wood and brick, camouflaging themselves into the rustic structure while offering an element of privacy to its occupants. Relaxed lounge furniture, colorful abstract rugs, and a large kitchen island that acts as a communal area bring a sense of home and intimacy into the workplace, creating a unique work-life balance: warm, subtle, focused, and clean. The classic masonry wall, now accented by clean, minimal partitions, culminates in a space both historically San Francisco while highlighting the modern evolution taking place in the city.


 


PROJECT TEAM:


Contractor: Moroso Construction
Structural Engineer: Sheerline Structural Engineers
Lighting Design: Techlinea Lighting + Integration Design
Mechanical Engineers: MHC Engineers
Interior Furnishings: Artistic Designs For Living
Photography:  Adam Rouse Photography

15 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Upon entering this dynamic space, one’s mind might not immediately jump to the quaint yet historic past embedded into the bones of this Battery St. location. In fact, if not for the humble design elements of Douglas fir beams, high ceilings, and stall like enclosures, there would be no indication of its original purpose. Named for its former usage, The Stable boasts not only a visually compelling layout of open conference rooms ‑reminiscent of the ones that historically housed equine in...

    Lovers 15 users