Goodman

Madrid / Spain / 2018

14
14 Love 648 Visits Published

Beginning with the establishment of the Goodman Offices Project in Spain, we found an open space, where the nucleus of the toilets, the structure and the glass façade were the only aspects to take into account.


The owner presented us their way of doing business as the main request: it is about an office in which there aren´t fixed places, but various ways of having a meeting and working together, a lot of flexibility and different situations.


Our answer to these requirements is to produce a unique language that goes through the space creating the different uses and circulations required. For that purpose, we use a linear separator made by strings as a generator of the project.


We also want in turn that this ‘generating element’ establishes an attractive and corporate identity, not only for the clients that visit the office but also for its ordinary usage.


This element is defined by two wood profiles joined by elastic strings like if it is a lattice. It follows the space creating the needs (reception, meeting rooms and reprography room), and it also turns into furniture (lockers, storage and the kitchen), allowing more or less vision depending on client needs.


In terms of materials, the flooring follows the lattice direction because two different colours are used to complete the slots and circulations design. These colours increase the mentioned corporate image.


ZOOCO ESTUDIO


Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez


Collaborator: María LarribaHombrados


Photographer: Imagen Subliminal


 


[ES]


Para el proyecto de implantación de las oficinas de Goodman en España, nos encontramos con un local diáfano, en la que el núcleo de baños, la estructura y una gran fachada de vidrio son los únicos condicionantes espaciales.


El cliente nos plantea su forma de trabajar en Goodman como principal premisa a la que dar respuesta. Una oficina en la que no hay puestos “fijos” sino diversas formas en las que reunirte y trabajar, mucha flexibilidad y diferentes situaciones.


Nuestra respuesta a estas necesidades es plantear un lenguaje único que recorra el espacio y cree los distintos espacios y circulaciones requeridos. Para ello, utilizamos como generado de proyecto un separador lineal formado por cuerdas.


A su vez queremos que este elemento “generador” cree una imagen corporativa y atractiva de empresa tanto para los clientes que visiten las oficinas como para su usuario diario.


Definimos este elemento mediante dos perfiles unidos por cordones elásticos a modo de celosía, que en su recorrido generan espacios (recepción, salas de reunión y sala de reprografía) y recorridos, y hasta se convierten en muebles (taquillas, almacenamiento y cocina), permitiendo mayor o menor visión según lo que se necesite.


El suelo sigue la dirección de la celosía y con su dualidad cromática completa la generación de estos espacios y recorridos y crea junto los cordones la mencionada imagen corporativa.

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Beginning with the establishment of the Goodman Offices Project in Spain, we found an open space, where the nucleus of the toilets, the structure and the glass façade were the only aspects to take into account. The owner presented us their way of doing business as the main request: it is about an office in which there aren´t fixed places, but various ways of having a meeting and working together, a lot of flexibility and different situations. Our answer to these requirements is...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters / Offices/studios / Interior Design
    Lovers 14 users