Baomaru House

South Korea / 2016

45
45 Love 1,795 Visits Published

Paradox of nature


The client wanted to leave the city with his family and live in the nature, so he asked us for the site near the forest. However, a development plan has been planned around the site to undermine nature and they are in a perplexed situation. In other words, they wanted to live in nature, but it became an ironic situation where nature was lost.


We were saddened by this situation and wanted to find an architectural solution. The method was to paradoxically express the preciousness of nature through architecture. Specifically, we tried to express the meaning of paradox by means of morphological contradiction.


It is a general idea that the earth is a space that houses nature, and the house is a space that houses human beings. In order to overturn this idea, we planned the earth as a space for human beings and the house as a space for nature. Then we can think of the following.


“What is it for human beings and what is for nature?”


This is the question of the relationship between man and nature. Through this, we can reconsider the preciousness of nature.

45 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Paradox of nature The client wanted to leave the city with his family and live in the nature, so he asked us for the site near the forest. However, a development plan has been planned around the site to undermine nature and they are in a perplexed situation. In other words, they wanted to live in nature, but it became an ironic situation where nature was lost. We were saddened by this situation and wanted to find an architectural solution. The method was to paradoxically express the...

    Project details
    • Year 2016
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 45 users