Oficinas JTI Turquía

Istanbul / Turkey / 2017

10
10 Love 995 Visits Published

The project consists in the reorganization of the offices that the multinational (which produces and distributes brands such as Camel, Winston and Benson & Hedges) has in Turkey, an important market that also has a long tradition in tobacco production.


The project aims to reorder the interior of the offices that were already somewhat chaotic and impersonal. The goal was to achieve a larger space and a more fluid circulation as well as a more welcoming environment for employees.


The keys of the project
To achieve this goal, several lines have been worked on. A different colour palette has been introduced in each of the floors occupied by the offices. The range of colours used is based on the fundamental raw material of the company: tobacco leaves and the different shades that they acquire during the drying process, from dark green to ochre, passing through orange.


In the same way, being a company of Japanese origin, we have wanted to integrate in a very subtle way elements from this culture, such as the use of natural wood screens to separate the different spaces of the office.


Finally, an artistic element has been used to humanize the offices and veer away from the impersonal aspect of corporate spaces. Regarding the pieces created specifically for this project, the photographs that decorate the reception stand out.


A series of images have been commissioned from the photographer Elena Claverol, called Smoking Hands, where hands are shown holding a cigarette. Just like faces, which in these photographs are not visible, these hands and gestures have their own personality.


Organization of space.
The offices are located in a tower which has the characteristic structure of this type of building (a core that houses lifts, stairwells and installations). Following this structure, the space around this core was reorganized, avoiding corridors and creating a more fluid environment.


The first, immediately around the lift, which has been fully upholstered, which also serves to isolate it acoustically from the office area. This first section borders on the aforementioned natural wood screen which provides isolation, although it also communicates with and allows glimpses of this area. The idea is to avoid the perception of "corridors and offices", with the screens dividing but also integrating work and transit areas. These two elements separate this reception area from the offices, which have also been reorganized and furnished by Lagranja Design.


The Barcelona studio has designed ad hoc office tables that host workstations. These have wooden top and legs made of curved steel sheets and lacquered in different colours.


 

10 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project consists in the reorganization of the offices that the multinational (which produces and distributes brands such as Camel, Winston and Benson & Hedges) has in Turkey, an important market that also has a long tradition in tobacco production. The project aims to reorder the interior of the offices that were already somewhat chaotic and impersonal. The goal was to achieve a larger space and a more fluid circulation as well as a more welcoming environment for employees. The keys...

    Lovers 10 users