The People's Station

Yantai / China / 2017

3
3 Love 498 Visits Published

The People's Station is a cultural center designed to reinvigorate the sleepy Kwan-Yen district of Yantai. The building is situated just beyond the edge of the business district. With large open entryways, semi-outdoor areas and sections lifted above the ground, the building acts as a nexus that invites visitors to explore the historic core of the city.


The project followed an unusually tight schedule. With the use of our proprietary prefabricated system, the People’s Station was conceived and built in a total of three months.


The interior of the People’s Station features a large events hall that is flooded with natural light from pyramidal clearstory windows floating above. The exhibition space expands upwards and diagonally towards the staggered second and third floors where visitors will find a Lounge, a Bookstore, and a Cinema. Outdoor terraces on each level offer elevated views of surrounding historic buildings and the ocean that lies just beyond.


On the ground floor are portable appendages that, when attached, increase the building’s footprint in an accordion-like manner, extending the building’s range of uses. These vehicles, a People’s Canopy and several Tricycle Houses, can also easily collapse and detach from the People’s Station. They can be cycled to other locations as cultural satellites to host activities in hard-to-reach areas in larger Yantai.


The inaugural event at the People’s Station is a retrospective exhibition of our design work, and is titled Mass Interventions. The building itself is an accumulation of the most exemplary projects created by People’s Architecture Office over the past seven years including the People’s Canopy, the Plugin Prefabricated System, and the Tricycle House. The complex is designed to be a vibrant addition to the larger social fabric of the city of Yantai, actively engaging with its citizens.


Client:Yantai Chuangyuan Cultural Media, LTD.


Location:Yantai


Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng


Project Team: Li Zhenghua, Feng Ziqing, Lin Mingkai, Xu Xi, Cui Gangjian, Xiang Weixing, Liu Sixuan, Hai Xiao, Chen Ziwei


Structural Consultant: Yu Fengbo


Photographers: People’s Architecture Office,Zhu Rui

3 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The People's Station is a cultural center designed to reinvigorate the sleepy Kwan-Yen district of Yantai. The building is situated just beyond the edge of the business district. With large open entryways, semi-outdoor areas and sections lifted above the ground, the building acts as a nexus that invites visitors to explore the historic core of the city. The project followed an unusually tight schedule. With the use of our proprietary prefabricated system, the People’s Station was...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Multi-purpose Cultural Centres
    Lovers 3 users