Peluqueria Diego Guerrero

Córdoba / Argentina / 2017

8
8 Love 718 Visits Published

The project is located in a historic area of Cordoba city. The customer asked us for a novel design in keeping with the traditional style of this area. The premises are a traditional mansion that has been remodeled as a mall. The store was meant to reflect the latest trends, providing a contemporary setting inviting relaxation, with adjustable furniture arrangements and a cozy atmosphere, all done within the limitations of a low budget and other constraints.

The indoor décor was intentionally opened to view through a display window so that all activities should be visible from the outside. This provided a direct contact between the customer and surroundings.
The arrangement of the furniture and displays within the store followed simple lines, using warm-type materials.

The basic requirements were functionality and roominess, This is why small roller chairs and small fixed tables were chosen. This enabled hairdressing seating arrangements to be changed to meet varying needs.

The long dark room used as an ancillary hairdressing salon was given a warmer look through the use of color and brighter illumination.
Soft textures and neutral colors were chosen to go with the furnishing. For this purpose, pinks and yellows provided a gently muted background.


[ES]


El proyecto se ubica en una zona tradicional de Cordoba. El encargo del cliente fue un diseño


innovador preservando el estilo tradicional del espacio, el local se encuentra en una casona antigua


transformada en galería comercial-. El diseño del local debía representar nuevos lineamientos, un


ambiente relajado y actual, mobiliario adaptable y una atmósfera acogedora dentro de un


espacio con muchas condicionantes y un presupuesto acotado.


 


El interior se trabajó con una idea de  peluquería-fachada. Todo lo que sucede debe verse desde el exterior, un contacto directo con el cliente y el entorno, lo que ademas favorecía la iluminación natural del local.


El mobiliario y display del local es todo de lineas simples y materiales cálidos.


 


La funcionalidad y la amplitud de espacio fue un requerimiento fundamental, por eso se trabajo con


pequeñas estaciones de madera móviles y unas angostas mesadas fijas. De este modo se puede


modificar la disposición de la peluquería según la necesidad del día.


El salón secundario era oscuro y alargado, se trabajo con el color y la iluminación artificial para lograr luminosidad y calidez. 


Se seleccionaron texturas suaves y colores neutros para acompañar el mobiliario. Se utilizó el rosa y amarillo para un sutil acento de color.

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project is located in a historic area of Cordoba city. The customer asked us for a novel design in keeping with the traditional style of this area. The premises are a traditional mansion that has been remodeled as a mall. The store was meant to reflect the latest trends, providing a contemporary setting inviting relaxation, with adjustable furniture arrangements and a cozy atmosphere, all done within the limitations of a low budget and other constraints. The indoor décor was...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops
    Lovers 8 users