TARASOVO

Minsk / Belarus / 2016

33
33 Love 1,013 Visits Published

The customer came to us to update the interior of a private house near Minsk (Belarus). The main task of the project was to unload the interior as much as possible, adding air to it. Despite the fact that the interior was fresh enough, it was obsolete morally. We wanted something new, unusual, cozy. At first it was decided to move the kitchen and dining room to a new, finished building, thus increasing the area of ​​the common room. A heavy, cumbersome concrete staircase was replaced by a lighter, elegant staircase made of a metal profile lined with natural wood. As a fence used curtains, piercing the house on all three floors. The main finishing material was a tree: the floor, the facades of furniture, the walls, and sometimes even the ceiling, everywhere we tried to apply the tree in one form or another. We played on the contrast of warm and cold - the cold floor (tiles for concrete, parquet board in gray cool colors) are used next to the warm wood on the walls and in the furniture. The walls, painted in white, served as a background for filling the interior. The minimum presence of bright details can be found in the decor, interior and furniture. Most of the ideas gave birth to an unusual configuration of space: for example, a complex attic ceiling with a pair of compasses pushed the creation of an unusual screen, because the standard solutions in this case were not available. An interesting idea was to attract children to work on the interior. One of the two paintings, located in one place on the plan, but at different levels, was suggested to draw to the children. It is supposed to oppose the reproductions of Malevich or Rothko. I wonder if anyone can distinguish a masterpiece of world art from children's creativity?


The project was well received at the development stage, many people noted those or other points from a positive point of view. It's very pleasant to see the tape in Instagram to see how the world accounts publish the project's views, read the comments of users.


Studio: Zrobym architects


Project leader: Alexey Korablev


Architect: Sasha Hamolin


Location: Minsk region, Belarus


Year: 2016

33 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The customer came to us to update the interior of a private house near Minsk (Belarus). The main task of the project was to unload the interior as much as possible, adding air to it. Despite the fact that the interior was fresh enough, it was obsolete morally. We wanted something new, unusual, cozy. At first it was decided to move the kitchen and dining room to a new, finished building, thus increasing the area of ​​the common room. A heavy, cumbersome concrete staircase was replaced by a...

    Project details
    • Year 2016
    • Status Unrealised proposals
    • Type Interior Design
    Lovers 33 users