RESTAURANTE ENTRE PORTAS

Pinhel / Portugal / 2017

19
19 Love 1,905 Visits Published

From the old and dark original house, the proposal kept and took advantage of the solid granite perimetral walls and the wooden roof structure that along with a selective demolition process created a new fluid and bright inside space.


From the exposed rock wall a new rocklike volume is built in concrete, organizing the space and the public/service circuits and areas.


Thus, on the groundfloor the space for the the toilets has been dug into the rock, enhancing the idea of a strong spacial and material link with the pre-existence. On the ground floor also the cafeteria/bar area is inhabited by the exposed rock on one side and by the new concrete atmosphere on the other.


On the upper floor one can find  a dinning room and a lounge bar area with double height in dialogue with the ground floor.


Throughout the space, the solid rock and concrete textures and colours are balanced by the warm elements in wood beeing them the existing roof structure or the furniture, designed to create scenic moments as the cellars.


The façade, facing the main city square, assumes a contemporary language which is coherent with the new interior intervention and with the repetitive composition of the opennings in the logic of the city historical center.  


 

19 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    From the old and dark original house, the proposal kept and took advantage of the solid granite perimetral walls and the wooden roof structure that along with a selective demolition process created a new fluid and bright inside space. From the exposed rock wall a new rocklike volume is built in concrete, organizing the space and the public/service circuits and areas. Thus, on the groundfloor the space for the the toilets has been dug into the rock, enhancing the idea of a strong spacial and...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Restaurants
    Lovers 19 users