ECOSTAR Termoheat Inc. Administration Office

Adapting Functionality to the Corporate Identity... Istanbul / Turkey / 2017

0
0 Love 46 Visits Published

After a need has risen for the head office of  ECOSTAR Termoheat Inc.,  to move a new point, which was more convenient in terms of its physical conditions and in a way, for to provide the opportunity of company development, one of the floor of the Monumento Kartal project has been selected as the head office.


The plan alternatives were started to be studied by EDDA Architecture in the light of the information taken in the  first negotiations about the project  and  on the intra-company planning and structuring set-up. During the planning, the building, in which ten separate offices in each floor were envisaged to be placed, raised  some physical difficulties to us. For this reason, there were some elements in the planning of the intra-floor circulation areas and the allocation  of the wet volumes   which were binding and impossible to  be changed.


Among  the plan alternatives created for this reason, a circulation area with a circular form,   placed around the nucleus of the building, and a wet area allocation seemed more convenient and was preferred. As a  planning,  it was demanded that the administration offices’ being intertwined with the other units, however, while providing this, reaching the administration offices’ being  in certain limits and being restricted. For this reason, by dividing the office floor  into two around the elevator hall which constituted the building nucleus, two separate entrances were formed.


All the departments were positioned in connection to the main circulation area with a circular form and according to their relationship with each other. This circular and organic form, constituted our design motto generally inside  the space,  both in material selection and the selection of the  furniture and separations. Generally, as all the departments were situated in the open office plan in themselves, each department was separated from each other with glass separations. As the whole of the facade of the building’s  was glass coated and also  the internal separators’ being  glass,  daylight was raised into a maximum level in all the office.


Generally, all the colours were selected from the colours which reflected the firm corporate identity to the space. Also, in each department, visuals which reflected the firm applications and products, were frequently given place. In the facade of the building, the floor garden and terrace which were placed in every floor, were designed as to have  the workers relieve their tiredness of  the intense work rhythm  and having  a rest.


Carpets were used in all the departments (Interface-Straightforward). Furniture, cabinets, work tables were all designed according to their places and  as special designs. Generally, in the predominantly white office furniture,  in certain places,  differences were created. Besides the administration offices’ floor coating was carpet, all the furniture were in natural wood colour and texture. In certain parts, by solving the  wooden ceilings  and the lighting  together, integrity was provided. The illumination elements were selected from the products of  Kreon and Avolux.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    After a need has risen for the head office of  ECOSTAR Termoheat Inc.,  to move a new point, which was more convenient in terms of its physical conditions and in a way, for to provide the opportunity of company development, one of the floor of the Monumento Kartal project has been selected as the head office. The plan alternatives were started to be studied by EDDA Architecture in the light of the information taken in the  first negotiations about the project  and  on...

    Project details
    • Year 2017
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios