S-house

Nara / Japan / 2016

14
14 Love 1,013 Visits Published

□The house is built in a common Japanese residential area, which has a space to


accommodate a family as a whole.


With the intention to find the best balance, the house was designed to provide easy


flexibility and space options based on the personal needs of the family, rather than


using the maximum floor space according to the building regulations.


The house offers an open feeling, while at the same time providing enough privacy


for the residential area in which it is located. An exterior concrete wall that


surrounds the terrace, the fixed window facing south and the fixed window facing to


the east towards the railway, accomplishes this.


The 2 floors are connected by an open ceiling space design, only having some


wooden boxes inserted to serve necessary functions.


The second floor offers some spacing options that can be separated by curtains or


doors hanging from the structures, with rails notched into the wood. This allows the


family to select multiple options for set up.

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    □The house is built in a common Japanese residential area, which has a space to accommodate a family as a whole. With the intention to find the best balance, the house was designed to provide easy flexibility and space options based on the personal needs of the family, rather than using the maximum floor space according to the building regulations. The house offers an open feeling, while at the same time providing enough privacy for the residential area in which it is located. An exterior...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2016
    • Main structure Wood
    • Contractor Nakauchi corp
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    • Websitehttp://coilkma.com/keikaku/SH/001.html
    Lovers 14 users