Renovation apartament

Avilés / Spain / 2017

41
41 Love 4,864 Visits Published

In the historical center of Avilés, near the Oscar Niemeyer Cultural Center, it is proposed the integral reform of a house of 123m2, consisting of three small bedrooms, two bathrooms, a toilet, a dimly lit kitchen with natural light and a spacious living room but with an obvious difficulty of furnishing, connected with a small terrace with pleasant views over a park full of vegetation.


The proposal is born from the basic idea of ​​"central box" as a nucleus of articulation, favoring the elimination of the corridor. Covered in wood, it houses a pantry and a bathroom, which is naturally illuminated by a glass on the top of it. In turn, it articulates the entrance, living room and kitchen, functionally separated through glass doors. In this way, we get a great natural illumination coming from the living room.
Independently we can see the night area, consisting of 3 bedrooms, where the main room acquires singularity, composed of dressing room, bathroom and study area, communicated with the living room, favoring in this way the sequence of spaces.
A dialogue has been established between the architecture and the design of the furniture, acquiring protagonism and functionality, combining the wood and the white, giving great luminosity to the house.

41 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    In the historical center of Avilés, near the Oscar Niemeyer Cultural Center, it is proposed the integral reform of a house of 123m2, consisting of three small bedrooms, two bathrooms, a toilet, a dimly lit kitchen with natural light and a spacious living room but with an obvious difficulty of furnishing, connected with a small terrace with pleasant views over a park full of vegetation. The proposal is born from the basic idea of ​​"central box" as a nucleus of articulation, favoring the...

    Lovers 41 users