SPIN bar

Kozina / Slovenia / 2017

13
13 Love 670 Visits Published

The aim of this project was to design an inviting and calming interior for drinking coffee or beer after shopping in a otherwise cold, newly built shopping mall.


All the furniture is made from birch plywood, which has almost silky gleam. The surfaces that are not wood coated are clad with ceramic tiles in a chevron pattern for more sleek feel. Extremely high ceiling was painted in black and lowered with suspended wood panels.


Ceiling raster is continuing on a back wall creating more shelves and visually connecting the ceiling with the rest of the space.


Large flower pot is used as a boundary between restroom entrance and lounge area, where are four Pedrali`s Malmo rest chairs and low coffee table.


Restroom doors are hidden in a wooden wall behind a greenery so that they are at least disturbing as possible.


Plywood was chosen not only because of its looks but also because its mechanical characteristics. The goal  was to create a lighter interior with thin furniture elements and plywood was perfect for that.


High table and barstools with extreme lightweight look are located at the window on the right side. The table continues in a lower bench all the way to the entrance.


The rug minimises noise and helps define lounge area, making it feel more intimate. In the restroom there is also no border, the wall tile just goes from floor to ceiling.  Gold faucet creates special visual interest. With a single-lever handle, this streamlined faucet evokes a sense of serenity, blending in perfectly with the calm appeal of a minimalist bathroom.

13 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The aim of this project was to design an inviting and calming interior for drinking coffee or beer after shopping in a otherwise cold, newly built shopping mall. All the furniture is made from birch plywood, which has almost silky gleam. The surfaces that are not wood coated are clad with ceramic tiles in a chevron pattern for more sleek feel. Extremely high ceiling was painted in black and lowered with suspended wood panels. Ceiling raster is continuing on a back wall creating more shelves...

    Lovers 13 users