Higold Headquarters

Shunde / China / 2019

16
16 Love 1,502 Visits Published

Pininfarina Architecture has authored the whole architectural project, from the façade design to the landscape. The new headquarter is an iconic, elegant complex where architectural elements, public spaces and products are integrated in a unique, strong identity. The project takes its origin from the connection between two buildings – the main one dedicated to the offices and the other one used as a guesthouse – drawing inspiration from a poetic concept: a mother leading the way to her child, supporting him during the first steps of his life. The extension of the mother’s arm that reaches the child’s hand has been the driving element of the whole project, focused on the creation of a connection bridge.


The iconicity of the building is enhanced by curtain walls that create a more shaded effect outwardly, thanks to a glazed double skin, and a more transparent surface internally. This ensures, not only a better privacy for the executive offices, but also a great energy saving thanks to the air ventilation in the double skin that reduces the heating/cooling demand during all year.


Nature is a focal point of the project, as demonstrated by an accurate landscape design, that penetrates the building itself. The “green” is a crucial architectural element that plays an important role in the perception of this office complex. The external green boundaries softly introduce visitors to the core areas of the property. Once inside, small suspended gardens, floating on water features, like lotus flowers, lead to the main lobbies that are located underneath the iconic linking element of the project: a glazed cantilever that protects the main entrance and hosts a spectacular outdoor green showroom on the roof.

16 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Pininfarina Architecture has authored the whole architectural project, from the façade design to the landscape. The new headquarter is an iconic, elegant complex where architectural elements, public spaces and products are integrated in a unique, strong identity. The project takes its origin from the connection between two buildings – the main one dedicated to the offices and the other one used as a guesthouse – drawing inspiration from a poetic concept: a mother leading the...

    Project details
    • Year 2019
    • Work finished in 2019
    • Client Higold
    • Status Current works
    • Type Office Buildings / Business Centers
    Lovers 16 users