NT house

A renovation that sensitively establishes a house in its natural environment Broek in Waterland / Netherlands / 2015

17
17 Love 1,812 Visits Published

This project for a private client was carried out in Broek in Waterland, a rural village north of Amsterdam.


The 1980s bungalow was extended to create extra space, with a large window and open decking designed to maximize views over paddocks and farmland to the west. To the east of the bungalow, large sliding doors and windows were introduced to connect and integrate the living areas with a large garden.


Inside, the functions were rearranged, and a more generous open plan environment created with double height ceilings.


The timber used for the extension and decking was continued inside as wall panelling and cupboards – organising the internal functions. The result is a re-imagined house that truly responds to its environment by maximizing the use of light, sun, and restful views.

17 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This project for a private client was carried out in Broek in Waterland, a rural village north of Amsterdam. The 1980s bungalow was extended to create extra space, with a large window and open decking designed to maximize views over paddocks and farmland to the west. To the east of the bungalow, large sliding doors and windows were introduced to connect and integrate the living areas with a large garden. Inside, the functions were rearranged, and a more generous open plan environment created...

    Lovers 17 users