MLA House

Jardim Paulista / Brazil / 2014

38
38 Love 1,775 Visits Published

An urban house, but nevertheless cozy, warm but open to the surroundings, light but also full of shadows, with modern engineering and using natural materials. These were the first clear concepts agreed with the owners for their future home in the Jardins neighborhood of São Paulo.


To this end, we thought to occupy the plot with a single volume that ran parallel to one of its sides, with a view of the dense garden created in front of this prism. The living and dining room — with a double-height ceiling — was centered in this volume and also features an indoor garden throughout the circulating area. The bedrooms, on the first floor, occupy the two ends of the volume and communicate via a walkway that bisects the double-height living room.


Seeking the best angle for sunlight and the most privacy, the pool and terrace were located in the back of the grounds. Large roof eaves, slender structure, transparencies and wood and stone finishing sought to achieve the sensations idealized by the couple for their house.

38 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    An urban house, but nevertheless cozy, warm but open to the surroundings, light but also full of shadows, with modern engineering and using natural materials. These were the first clear concepts agreed with the owners for their future home in the Jardins neighborhood of São Paulo. To this end, we thought to occupy the plot with a single volume that ran parallel to one of its sides, with a view of the dense garden created in front of this prism. The living and dining room — with a...

    Lovers 38 users