Carosello Commercial Center Refurbishment and Extension

Carugate / Italy / 2009

1
1 Love 283 Visits Published

The client appointed One Works to develop a project that could respect, in accordance with local building regulations and bylaws, the environmental criteria, traffic peculiarities and comprehensive design issues. Furthermore, the client together with the architects foresaw a considerable upgrading of the viability system, thereby anticipating the municipality's requests.


The Carosello Car Park extension and renovation asked for architectural, civil and structural engineering, and site supervision services. The shopping center car park is the  visitors’ first shopping experience; therefore natural light and adequate height, as well as simple and clearly legible circulation, were the goals of this design. Due to the retail’s expansion, an increase demand for parking resulted in the provision of another 50.000 m2, with a global offer reaching 3.700 car stalls.


The revised accessibility necessary for the Carosello Shopping Center asked for traffic studies, transport planning, design, and site supervision services. One Works developed a series of ancillary activities, including access road design as well as traffic and parking studies with the help of a specific traffic simulator.


The retail extension characterized by a large green roof, the size of two soccer fields, has more than 70 cones, which control the natural light entering the mall. The green roof operates as a vast thermoregulator; it reduces energy consumption by providing insulation and at the same time mitigates the heat island effect by absorbing rainwater and lowering urban air temperatures. Another characterizing element concerns the projects spatial quality, in particular the dimensions of the interior public spaces, the ceiling heights and shop windows rise, in some parts throughout the mall, up to and over 10 meters.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The client appointed One Works to develop a project that could respect, in accordance with local building regulations and bylaws, the environmental criteria, traffic peculiarities and comprehensive design issues. Furthermore, the client together with the architects foresaw a considerable upgrading of the viability system, thereby anticipating the municipality's requests. The Carosello Car Park extension and renovation asked for architectural, civil and structural engineering, and site...

    Project details
    • Year 2009
    • Work started in 2004
    • Work finished in 2009
    • Status Completed works
    • Type Parking facilities / Shopping Malls
    Lovers 1 users