THE HOTEL Room for Ideas office

Lisbon / Portugal / 2014

8
8 Love 919 Visits Published

ENG - The Hotel advertising agency offices adaptation of one of the fractions intended for services has as its starting point a program with very specific premises, such as a low cost intervention and the need to be built in a short time, but also the space should be configured as a less formatted work environment, less conventional, an approach to the concept of an 'home office'.


Taking advantage of pre-existing structure, like the half arc around in stone masonry, which also functions as a filter to the two levels of work, the arc is 'crossed' by the stairs to superior level, with the warmth of the wood element in contrast to the Arch in stone.


Formally the space is divided into three zones - the entrance of the room, multifunctional, which assumes simultaneously the function hall and distribution for the two levels, the mezzanine and ground floor, corresponding to two different work areas, associated with the concepts The Hotel and The Hostel, reflecting the functional structure of the company.


The separation between work areas is achieved by the use of vertical panels formed by wooden frames with tensioned microperforated textile fabrics, punctuating the space, and working as visual filters that protect the areas dedicated to work together in small teams.


The materials used for the walls and floor - stucco and concrete – a monochrome treatment which attaches to an aspect space stripped, offset by the use of an Iroko timber clading in some walls and ceiling of the inlet chamber.


The use of traditional coating materials - plaster on walls, and hydraulic tile floor on the entrance, contribute to strengthen the character of the space..


 



PT - As novas funções agregam serviços nos pisos térreos dos três edifícios e habitação nos restantes níveis.


A adaptação de uma das fracções destinada a serviços, para escritório da agência de publicidade The Hotel, teve como ponto de partida um programa com premissas muito específicas, tal como uma intervenção de baixo custo e a necessidade de ser executada num curto espaço de tempo, mas que se configurasse como um ambiente de trabalho menos formatado, menos convencional, que deveria aproximar-se do conceito ‘home office’.


Tirando partido da estrutura pré-existente, que incorpora elementos resistentes da construção original, como o arco de meia volta em cantaria de pedra, que funciona também como filtro aos 2 níveis de trabalho, o arco é ‘atravessado’ pela escada de acesso ao nivel superior, elemento ‘quente’ em madeira em contraste com a pedra do arco.


Formalmente o espaço está dividido em 3 zonas – a sala da entrada, multifuncional, que assume em simultâneo a função de vestíbulo e de distribuição para os 2 níveis, mezanino e piso térreo, correspondentes a duas zonas de trabalho distintas, associadas aos conceitos The Hotel e The Hostel, reflectindo a estrutura funcional da empresa.


A separação entre zonas de trabalho é conseguida pela utilização de planos verticais formados por molduras em madeira que tensionam telas têxteis microperfuradas, pontuando o espaço, e funcionando como filtros visuais que resguardam as áreas dedicadas ao trabalho em conjunto de pequenas equipas.


Os materiais utilizados nos revestimentos das paredes e pavimento – estuque e betão –, tratamento monocromático que atribui ao espaço um aspecto despojado, compensado pela utilização de um revestimento em madeira de Iroko em paredes e no tecto do compartimento de entrada.
A recuperação de materiais tradicionais de revestimento – o estuque em paredes, o mosaico hidráulico no pavimento da entrada contribuem para reforçar o carácter do espaço.

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    ENG - The Hotel advertising agency offices adaptation of one of the fractions intended for services has as its starting point a program with very specific premises, such as a low cost intervention and the need to be built in a short time, but also the space should be configured as a less formatted work environment, less conventional, an approach to the concept of an 'home office'. Taking advantage of pre-existing structure, like the half arc around in stone masonry, which also functions as a...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings
    Lovers 8 users