D House

Sydney / Australia / 2015

42
42 Love 5,378 Visits Published

Set within a heritage conservation area, the original semi has been kept in-tact with its roof line restored. A ‘breezeway’ transition space connects the original house and its new split level contemporary addition, allowing light to filter in to what was otherwise a typical, dark and gloomy south facing house. Connecting the new living space to the rear garden allows a seamless transition from inside to out. A new bedroom suite occupies the upper level of the addition which focuses on balancing light and views with privacy in the dense, urban surrounds.
A skylight adjacent to the northern party wall brings sunlight into the lower level addition, whilst north facing highlight windows bring light into the upstairs bedrooms without compromising the privacy of a bedroom in a dense, urban environment. The new party wall uses the bricks from the previous extension so as waste during construction was minimised.

42 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Set within a heritage conservation area, the original semi has been kept in-tact with its roof line restored. A ‘breezeway’ transition space connects the original house and its new split level contemporary addition, allowing light to filter in to what was otherwise a typical, dark and gloomy south facing house. Connecting the new living space to the rear garden allows a seamless transition from inside to out. A new bedroom suite occupies the upper level of the addition which focuses...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 42 users