HIGHBURY SQUARE

Winner of the Special Jury Award at Mipim 2009 London / United Kingdom / 2007

0
0 Love 1,700 Visits Published
Highbury Square transforms an early and important example of a British football stadium, previously the home of Arsenal Football Club, into a residential community. It preserves the nature and memory of the original arena while developing a new residential typology which contributes to the rich, local grain of streets, avenues and squares. The original East and West stands are converted into apartments with a new central garden set between them. New residential blocks replace the North and South stands. This unique example of urban infill creates a contemporary London square, complemented by a series of new and smaller residential courtyards which connect back into the garden through large portal gates. Quando l’Arsenal Football Club si è spostato presso il nuovo Emirates Stadium, Savills) Ltd ha accettato la sfida di creare un’eredità positiva dal tanto amato ma obsolescente Highbury Stadium. Si è pensato di rigenerare la struttura realizzando due padiglioni moderni con altezza e massa apparente simili ai volumi esistenti. Il giardino centrale è stato disegnato per massimizzare le funzioni ricreative, conservando al contempo l’atmosfera dello stadio. Questo progetto ha riscosso molto successo, combinando criteri altamente sostenibili, molti servizi (fitness club, piscina…) e il marchio mitico dell’Arsenal Football Club. Total surface: 35, 320 m²
0 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Highbury Square transforms an early and important example of a British football stadium, previously the home of Arsenal Football Club, into a residential community. It preserves the nature and memory of the original arena while developing a new residential typology which contributes to the rich, local grain of streets, avenues and squares. The original East and West stands are converted into apartments with a new central garden set between them. New residential blocks replace the North and...