Buttes Chaumont

Rénovation Appartement Paris / France / 2015

139
139 Love 12,906 Visits Published

This apartment of 70m² has completely been rethought for a father and his son. Every "distribution" spaces were suppressed in order to open up the living room as much as possible, as well as the bathroom and the two bedrooms. The access to these rooms is now done through o wooden wall in the principal room. A high corner cabinet was thought in order to unify the space regrouping functions (intercom and “vide poches”, office, book shelters, TV ...), giving it more dynamism, thanks to its yellow niches. Following the idea of space optimisation, the child bedroom counts a multifunctional module integrating bed, office, and numerous storage , in order to give more game space for the child.


[FR]


Cet appartement de 70m² a été entièrement repensé pour un père et son fils. Tous les espaces de distributions ont été supprimés afin d'agrandir au maximum le séjour, la sdb et les 2 chambres. L'accès à ces pièces s'effectue dorénavant depuis la pièce principale à travers un mur en bois. Un grand meuble d'angle permet d'unifier l'espace en regroupant les fonctions (interphone et vide poches, bureaux, bibliothèque, meuble tv) et de le dynamiser grâce a ces niches jaunes. Toujours dans une logique d'optimisation de l'espace, la chambre enfant accueille un module multifonctions intégrant le lit, le bureau et de nombreux rangements libérant ainsi l'espace de jeu pour l'enfant.

139 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This apartment of 70m² has completely been rethought for a father and his son. Every "distribution" spaces were suppressed in order to open up the living room as much as possible, as well as the bathroom and the two bedrooms. The access to these rooms is now done through o wooden wall in the principal room. A high corner cabinet was thought in order to unify the space regrouping functions (intercom and “vide poches”, office, book shelters, TV ...), giving it more dynamism,...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2015
    • Main structure Reinforced concrete
    • Cost 95 K
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Graphic Design / Web Design / Recovery/Restoration of Historic Buildings
    • Websitehttp://www.glennmedioni.com/mies_portfolio/butteschaumont/
    Lovers 139 users