The Pavillion

Alcantarilha / Portugal / 2015

25
25 Love 1,587 Visits Published

THE PAVILLION has been designed as a modern day folly, is constructed of timber and glass


and is located in the grounds of an existing detached villa in the Algarve.


The concept was to create a small private retreat close to the existing house with views across


open countryside towards the sea beyond. The new structure is sited in a wonderfully mature


setting but also in a part of the garden that was rarely used. Subtle changes are projected onto


the timber slatted façade throughout the day created by the movement of the sun and the


shadows from the foliage of the surrounding trees. A dramatic change occurs in its appearance


when lit at night. The main secret of the building, the glorious south facing vista, can only be


viewed from inside the contemporary installation.

25 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    THE PAVILLION has been designed as a modern day folly, is constructed of timber and glass and is located in the grounds of an existing detached villa in the Algarve. The concept was to create a small private retreat close to the existing house with views across open countryside towards the sea beyond. The new structure is sited in a wonderfully mature setting but also in a part of the garden that was rarely used. Subtle changes are projected onto the timber slatted façade throughout...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 25 users