250 Mercer Street

New York / United States / 2015

23
23 Love 1,421 Visits Published

The objective was to convert a small one-bedroom Greenwich Village apartment into a one-bedroom loft, giving the appearance of one open space while maintaining two separate and private areas. All ceilings were raised, revealing the concrete structure and adding volume. A glass top enclosure enlarges the space visually and brings natural light into the interior of the apartment where the kitchen and bathroom are located.

The existing concrete column acts like a hinge between the three main living spaces: bedroom, living room, and kitchen-dining room, producing visual diagonals that create a feeling of spaciousness. The closet/bookshelf acts as a furniture piece separating the bedroom/living room with large sliding doors on two sides that favor openness and double circulation. Windows with mirrored sidings reflect more light and amplify the effect of the windows.

23 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The objective was to convert a small one-bedroom Greenwich Village apartment into a one-bedroom loft, giving the appearance of one open space while maintaining two separate and private areas. All ceilings were raised, revealing the concrete structure and adding volume. A glass top enclosure enlarges the space visually and brings natural light into the interior of the apartment where the kitchen and bathroom are located. The existing concrete column acts like a hinge between the three main...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Building Recovery and Renewal
    Lovers 23 users