Quinta dos Pombais House

Private Residence Portugal / 2015

129
129 Love 10,807 Visits Published

The awesome site and landscape were the inspiring theme for this house. The deployment of the house comes from the imposition of the polygon with removal of 50 meters to the extreme limits, maintenance of all trees and seeking views privileged obtained from altimetry 417,00. The program follows the guidelines of the owners with possibility of future expansion for 2 more rooms (for tourist exploitation). The house is carried out in three levels, with the aim of integrate as much as possible in the landscape and “follow” the natural inclination of the terrain. The location of the guest rooms on the lower level, oriented to the East, allows to separate the private area and also the future expansion of this area.


The stone used in the exterior walls, was from the extracted foundations and the "wood box" used thermowood, a natural and low maintenance cladding.


 

129 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The awesome site and landscape were the inspiring theme for this house. The deployment of the house comes from the imposition of the polygon with removal of 50 meters to the extreme limits, maintenance of all trees and seeking views privileged obtained from altimetry 417,00. The program follows the guidelines of the owners with possibility of future expansion for 2 more rooms (for tourist exploitation). The house is carried out in three levels, with the aim of integrate as much as possible...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Lovers 129 users