SOL

Kanagawa Prefecture / Japan / 2013

41
41 Love 6,710 Visits Published

While drafting the design of cnest, we received an offer to design a house on the neighboring lot by sheer coincidence.


Although the layouts are quite similar to each other due to similar terms and conditions of construction, SOL has defining characteristics of embracing light and framing scenery.


Designed using sequential repetition, the unusual arrangement of large square windows provides residents with a breath-taking view from almost every angle. Whether sitting, standing, or walking, one will have a picturesque view at any given hour of the day.


We have designed a quiet house filled with light by once again controlling the contrast of light and shadows.


The views are equally beautiful at dusk, as one has an impressive view of the sun melting into the lush landscape surrounded by the Oiso Mountains.

41 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    While drafting the design of cnest, we received an offer to design a house on the neighboring lot by sheer coincidence. Although the layouts are quite similar to each other due to similar terms and conditions of construction, SOL has defining characteristics of embracing light and framing scenery. Designed using sequential repetition, the unusual arrangement of large square windows provides residents with a breath-taking view from almost every angle. Whether sitting, standing, or walking, one...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Lovers 41 users