House of Awa-cho

Nasushiobara / Japan / 2013

54
54 Love 6,073 Visits Published

The client hoped “A spacious house with a garden”. I considered the necessary place where is lived as each “units”. Generally, when I thought square rooms, those will be only connection of four directions from outside.


Then I thought that I won’t be able to plan their request on environment in this time. Secondly, I considered a circle as surface of “units”. Therefore, I thought those are connected with the outside radically, and will be openly. But the privacy is a little if those are inside, or outside.


Thus, I thought “units” should make square, and those should be connected openly the courtyard only one direction, and those should be arranged radially with connecting each corner, because “units” will be connected the outside while to protect their privacy for this environment. Outside and central courtyard. As a result, I have planned the spacious house with feeling outside at every life.

54 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The client hoped “A spacious house with a garden”. I considered the necessary place where is lived as each “units”. Generally, when I thought square rooms, those will be only connection of four directions from outside. Then I thought that I won’t be able to plan their request on environment in this time. Secondly, I considered a circle as surface of “units”. Therefore, I thought those are connected with the outside radically, and will be...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Lovers 54 users