House on Bassett Road

London / United Kingdom / 2007

46
46 Love 3,700 Visits Published

This large double-fronted Victorian house was reinstated back to a single family dwelling, from 4 flats. The challenge was to create an ‘open plan’ house with dramatic spaces which respected the original house and its context. The staircase was repositioned so all living spaces could face south and connect with the garden. The lower ground floor and ground floor are linked with a new double-height space and giant motorized sash window.

46 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This large double-fronted Victorian house was reinstated back to a single family dwelling, from 4 flats. The challenge was to create an ‘open plan’ house with dramatic spaces which respected the original house and its context. The staircase was repositioned so all living spaces could face south and connect with the garden. The lower ground floor and ground floor are linked with a new double-height space and giant motorized sash window.

    Project details
    • Year 2007
    • Work finished in 2007
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 46 users