Béret

Kagawa / Japan / 2014

10
10 Love 2,358 Visits Published

The planning place is a lot of ten compartments for sale in an area that has an open field surrounded by mountains in Kagawa prefecture at Seto Island Sea where is famous for calm and confortable climate. We planed the house for our client family of four, husband and wife, his mother and their child.
The client has two requirements. The 1st is to have covered parking space, the 2nd is living space where client family can keep their privacy.
So we supposed the “beret house” that has big roof and the outer moat as a beret cups all over the site.
We used semimonocoque structure by shell and timber construction truss that makes “bulky boundary.” The boundary not only keeps client family’s privacy but also provide a feeling of unity that the polyhedral shell encloses all over the site and it realize astylar space to make client family feeling warm.
And the boundary also is a buffer zone between inside of the house and outside environment.
The buffer zone can crossover various direction of people’s line of sight in an effective manner and keep their privacy at the same time. It can be adapted to a variety of uses for their life because the boundary is obscure to reduce the distance between inside and outside of the house. So it can shorten also the mental distance of them more than a normal boundary like a glass board.

10 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The planning place is a lot of ten compartments for sale in an area that has an open field surrounded by mountains in Kagawa prefecture at Seto Island Sea where is famous for calm and confortable climate. We planed the house for our client family of four, husband and wife, his mother and their child.The client has two requirements. The 1st is to have covered parking space, the 2nd is living space where client family can keep their privacy.So we supposed the “beret house” that has...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Main structure Wood
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 10 users