Beach House

Whitstable / United Kingdom / 2008

25
25 Love 2,424 Visits Published
The 388 sq ft structure is built on galvanised steel stilts to prevent flooding. The outside of the chalet is clad with cedar shingles and the inside is clad with sawn softwood. Because the land slopes away from the beach, both internal and external steps were constructed to create a level surface inside. Adding height to the rear of the chalet meant that there was space for a mezzanine level that now serves as a sleeping platform. With an oblong-shaped window above it providing lovely views over the country side. Behind the kitchen are the children's bunk beds and the bathroom. The sea view is the focus of the simple living space.
25 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The 388 sq ft structure is built on galvanised steel stilts to prevent flooding. The outside of the chalet is clad with cedar shingles and the inside is clad with sawn softwood. Because the land slopes away from the beach, both internal and external steps were constructed to create a level surface inside. Adding height to the rear of the chalet meant that there was space for a mezzanine level that now serves as a sleeping platform. With an oblong-shaped window above it providing lovely views...

    Project details
    • Year 2008
    • Work finished in 2008
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 25 users