Interior DI

St Petersburg / Russian Federation / 2014

295
295 Love 36,836 Visits Published
Apartment for a young couple in a new housing development is situated not far from Saint-Petersburg. The main goal of the project was to create a big well lighted open space living room with singularized functional zones and separated bedroom. In order to do so, first of all, the balcony was integrated into the apartment and transformed into a "plywood box" that is inserted into the room. This "box" is used as a dining zone with a wide window overlooking a forest. "The box" allowed us to widen the existing window in order to bring more light into the whole common space. The only window was a pre-existing condition and obviously was not enough for a such a big room. Secondly, home office zone was allocated in the living room - a small space for the desk and office equipment is separated from the common area by the two-sided shelving system. Lastly, the third functional zone singularized from the common space is the kitchen. Even though it is a very technological zone it does not look foreign in the living room thanks to the minimalistic design. Interior color scheme is based on the nuance palette with small bright accents here and there. White walls and neutral floors are the background and pastel colors - coral, gentle blue, pearl gray - create an atmosphere of warmth and coziness. Ocean blue wall color in the bedroom combined with the hints of red offers a relaxed but at the same time exciting atmosphere - one that is well-suited for the young couple's bedroom. Interior style in this project can be described as contemporary with the mix of Scandinavian design elements and Mid-century Modern furniture. By mixing old with absolutely new, by blending modern century furniture with the typical minimalist one we tried to create a balance of functionality and artwork perception of the space, and to get an expressive, stylish and unique interior with an authentic atmosphere as a result.
295 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Apartment for a young couple in a new housing development is situated not far from Saint-Petersburg. The main goal of the project was to create a big well lighted open space living room with singularized functional zones and separated bedroom. In order to do so, first of all, the balcony was integrated into the apartment and transformed into a "plywood box" that is inserted into the room. This "box" is used as a dining zone with a wide window overlooking a forest. "The box" allowed us to...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Lovers 295 users