TNC Office São Paulo

São Paulo / Brazil / 2014

8
8 Love 1,157 Visits Published
The project was developed for the world’s largest environmental organization; The Nature Conservancy (TNC). The site chosen for the Sao Paulo headquarters is a 260 sqm on the 9th floor of a multi-use commercial/office building on Paulista Avenue. The brief of the project was for the integration of different departments, the use of low impact materials and the reduction of maintenance costs. Within these parameters the client required a large meeting room, small conference rooms, a library, a private director's office, an open kitchen for informal meetings and a changing room with shower. The project begins by defining internal flows through an open plan layout and the creation of a central block for private uses and services support. The departments are distributed throughout a common working area. This common area is defined through a series of tables that mirror the sequence of windows overlooking Paulista Avenue. The central block is divided into three sections with the reception located centrally. The four small meeting rooms are composed in one section. Whilst in the third section the director's office, DPC (data processing center) and storage area are situated. The director’s office opens onto the communal working area thus creating larger flexible spaces for meetings and gatherings. Whilst the storage area and DPC are located along a generously sized corridor that accesses bathrooms and changing rooms. This corridor continues through the space connecting the meeting room and the library to reception area, the main entrance and through to the open kitchen on the opposite side. The interior furniture and joinery is made from timbers sustainably sourced from regrowth forests. The design of the furniture and joinery takes into consideration the manufacturing process in order to reduce waste and hence maximizing economic and environmental outcomes.
8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project was developed for the world’s largest environmental organization; The Nature Conservancy (TNC). The site chosen for the Sao Paulo headquarters is a 260 sqm on the 9th floor of a multi-use commercial/office building on Paulista Avenue. The brief of the project was for the integration of different departments, the use of low impact materials and the reduction of maintenance costs. Within these parameters the client required a large meeting room, small conference rooms, a library, a...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2014
    • Main structure Mixed structure
    • Client The Nature Conservancy (TNC)
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters
    Lovers 8 users