THE MARIMEKKO INTERIOR DESIGN

realization 2013 / area 67 m2 / photographer Jiří Ernest Prague / Czech Rep. / 2013

5
5 Love 844 Visits Published
The interior was designed for two women, mother and daughter. The apartment has two bedrooms, common living room with kitchen and working space, separated cloakroom and sanitary facility. The major trend is connect more zones together in the flat today. It shows the current human requirement. Nobody wants to be away from the rest of the family, when cooking, working or relaxing. The furniture should be fluently continue from one zone to another zone. That is way the kitchen upper cabinets flow above the working desk in this realization. Some of the cabinetas are closed, some are open. You can place there decorative ceramics, accessories or flowers. Also the kitchen desk is connected with dining table. The women love flowers and they are in many places in all apartment. The windowssills were changed for this purpose. The speciality is the windowsill in the bedroom. It was custom made shelves with drawers for jewellery. The other windowsill is part of a large desk in second bedroom. The bedrooms are the smallest rooms in the flat. Therefore, there were chosen very light colors and wallpaper with reflection effects. The color accent is fabric, which can be changed according to the client's mood. That is easily way how to change the colours in bedroom. The dominant feature of the next bedroom is the decorative wallpaper with bold color accents. These accents is also used on textiles, accessories, shelves and planters. The interior have several common elements: the same floor in all rooms and the Marimekko wallpaper in living area and in hall. The other colors match together with floor and wallpaper. The wallpaper is first thing which you see when entering the apartment. Pleasing entrance area is very important element of my proposed interiors. Prefabricated apartment was bought by a client after reconstruction. The client's request was no changes in construction. The sanitary facility was finished and the tiles did not taste like client and architect. I tried to cover up most inappropriately chosen tiles with a white furniture and large mirror. The big advantage of the flat was that the apartment was not laid floor. There were more opportunities in selection. The light floor was clear choise.
5 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The interior was designed for two women, mother and daughter. The apartment has two bedrooms, common living room with kitchen and working space, separated cloakroom and sanitary facility. The major trend is connect more zones together in the flat today. It shows the current human requirement. Nobody wants to be away from the rest of the family, when cooking, working or relaxing. The furniture should be fluently continue from one zone to another zone. That is way the kitchen upper cabinets flow...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Custom Furniture
    Lovers 5 users