THE TRANSFORMING OF THE LIVING ROOM

realization 2012 / area 35 m2 / photographer Jiří Ernest Nučice / Czech Rep. / 2012

2
2 Love 382 Visits Published
The condition of living room of 80’s years was totally unsatisfactory. There were very bad access to the terrace, absence of storage space and a fireplace was not use for many years. On the grounds of these reasons the clients decided a radical and complete transformation of the living room. It included changes of everything from the floor, radiators, furniture, lighting, interior doors and resize window and terrace door. Just the resize window and door gives better use of living room and clients now enjoy the beautiful view of the garden. The new plan gives place for working desk with shelves for which was not suitable space in the house. The new built-in wardrobe is opposite working desk. The handles are inset. The stainless steel refrigerator is placed next to wardrobe because of the small kitchen in the next room. The fireplace was removed. The new handmade furniture with glass shelving parts could be placed. The rest of the furniture is mixed of design and antique style. It is presented by coffee table, table lamp and carpet. The main motive of the living room is the TV wall, which is cover with nature stones. The TV and audio are built-in. The reduce ceiling with recessed spot lights is above the sofa. This solution divides the space of living room. The clients can use different atmosphere of lighting. The color scheme of the interior was derived from the nature stone wall, which the owners liked at first sight. The floor was selected in medium light and warm shade of brown. New radiators and built-in wardrobe are in dark grey like the stone wall. The working desk and built-in furniture in niche go together with the hue of the floor. Sofa has light gray color and important aspect of it’s purchase was comfort. Clients also had requirement for occasional overnight visit. They did not require a sofa bed so I recomended to buy comfortable chaise longue with adjustable header and footer.
2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The condition of living room of 80’s years was totally unsatisfactory. There were very bad access to the terrace, absence of storage space and a fireplace was not use for many years. On the grounds of these reasons the clients decided a radical and complete transformation of the living room. It included changes of everything from the floor, radiators, furniture, lighting, interior doors and resize window and terrace door. Just the resize window and door gives better use of living room and...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Custom Furniture
    Lovers 2 users