La Butiq Bar

Madrid / Spain / 2012

9
9 Love 792 Visits Published
On the outskirts of Madrid, in the privileged La Moraleja complex, you will find 'La Butiq' bar. Its name comes from the old, previously existing business. They wanted to highlight the counterpoint between classic and modern by giving it a new and contemporary air. The premises - between party walls - opens its two contrasting glazed façades; to an outdoor terrace creating an atmosphere of chill- out style and to a portico area in the other façade where meals are served. The goal was to create a unique and enveloping space, a meeting point of great versatility. By day it adapts to a mainly executive public and at dusk it is transformed into an elegant cocktail bar. The reformation of the space was achieved by eliminating an attic in order to give greater height and organizing the space from a large central bar around which everything is distributed and organized. Careful lighting brings warmth to the whole. Stainless steel and brass light reflectors become more evident thanks to a system of indirect lighting which floods us with contrasts. The lamp, especially designed for this project, is suspended from the ceiling and illuminates the entire space, as much for work as for the diners. Interdisciplinary work with a team of young graphic designers has given rise to use part of the pixilated graphic application. The use of an updated, revisited classic print has been a formal resource to clad the facing wall that separates the access from the services, as much on glass as on stainless steel.
9 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    On the outskirts of Madrid, in the privileged La Moraleja complex, you will find 'La Butiq' bar. Its name comes from the old, previously existing business. They wanted to highlight the counterpoint between classic and modern by giving it a new and contemporary air. The premises - between party walls - opens its two contrasting glazed façades; to an outdoor terrace creating an atmosphere of chill- out style and to a portico area in the other façade where meals are served. The goal was to...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Pubs/Wineries
    Lovers 9 users