Atelierhouse

Bolzano / Italy / 2012

90
90 Love 8,017 Visits Published
Museion, a museum of modern and contemporary art in Bolzano, Italy asked local designer Harry Thaler to furnish its new minimalist studio house. It should be a place for visiting artists and curators to stay. The designer said: "The facade of the studio house is made from very cold materials: aluminium and glas. The interior needed warmth." So he decided to work with pine wood and atmospheric light. He combines a workshop space with an area for study, relaxation and sleep. For a flexible use, Thaler equipped all the furniture pieces with wheels. The beds are created like little houses in the actual house, which keeps privacy even if there are staying more then one person at the time.
90 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Museion, a museum of modern and contemporary art in Bolzano, Italy asked local designer Harry Thaler to furnish its new minimalist studio house. It should be a place for visiting artists and curators to stay. The designer said: "The facade of the studio house is made from very cold materials: aluminium and glas. The interior needed warmth." So he decided to work with pine wood and atmospheric light. He combines a workshop space with an area for study, relaxation and sleep. For a flexible use,...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Museion
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Lovers 90 users