Casa P12

Ashiya / Peru / 2013

32
32 Love 1,948 Visits Published
This project takes part of a personal exploration where different blocks and the vacuum generated between them are the protagonists. The volume was proposed as a large white box that has been excavated and within which appear different "buckets" with various materials (wood, exposed concrete, etc. ). These " cubes" appear , along the entire project, at different scales : From the main cube , white and container of the entire project , to medium sized cubes as the wood (kitchen ) , exposed concrete ( main bedroom), and painted yellow ( guest bathroom ) , reaching smaller cubes , as some furniture. The social area of the first level was turned with a dual purpose: To guide the social area to the park in front of the house, but also to the boardwalk and the beach. And to break the continuity of the orthogonal walls of nearby houses, generating a particular perspective from the road to the park. The project has the following environments: 1. Level One: Master bedroom (with walk in closet and bathroom), main room, secondary living room, guest bathroom, kitchen, laundry, clothes lines. 2. Basement: 3 bedrooms(with bathroom), with capacity for 4 persons each, living room, courtyard with reflecting pool, room service, bathroom service. 3. Terrace: 2 rooms, dining room, bbq area, deck, pool. Arquictecure: Architect Martin Dulanto Sangalli (CAP 12878) Contributors: Martha Leyva, Raúl Montesinos, Paola Hagei, Pierina Sanchez Structures: Jorge Avendaño Lighting: Lighting Solight (Solange Avila) Landscaping: Landscaping ML (Marisa Larrain) Photo: Juan Solano
32 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This project takes part of a personal exploration where different blocks and the vacuum generated between them are the protagonists. The volume was proposed as a large white box that has been excavated and within which appear different "buckets" with various materials (wood, exposed concrete, etc. ). These " cubes" appear , along the entire project, at different scales : From the main cube , white and container of the entire project , to medium sized cubes as the wood (kitchen ) , exposed...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Lovers 32 users