CZZ House

Buenos Aires / Argentina / 2011

5
5 Love 473 Visits Published
Project, Works Management and Construction Location Altos del Sol Closed Neighborhood, Ituzaingó, Buenos Aires, Argentina Total Area 160 M2 Photo Luis Abregú The house, developed in one floor, combines the different rooms inside an architectural box made of stone walls, masonry and glass. The front contains the first stone volume, which includes the master suite. A horizontal glassed window located at the floor level, de-materializes this stone wall and connects the master suite with the exterior. A large projecting roof shelters the pedestrian access, re-created with a cut on the roof and a double parking space. On the rear, there is a large room intended for family and social activities, with a kitchen, a living room and a dining room, separated from the private area by an inner yard that generates light and sun for the whole house. Through large windows, the social area is communicated on the rear side with the gallery, including a large barbecue covered in stone, which links it to the aesthetics of the front side. The floor is completed by a study, a guest room, a toilet and a laundry. The materials used included aluminum openings, underfloor heating, porcelanato tiles and smoothed microcement.
5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Project, Works Management and Construction Location Altos del Sol Closed Neighborhood, Ituzaingó, Buenos Aires, Argentina Total Area 160 M2 Photo Luis Abregú The house, developed in one floor, combines the different rooms inside an architectural box made of stone walls, masonry and glass. The front contains the first stone volume, which includes the master suite. A horizontal glassed window located at the floor level, de-materializes this stone wall and connects the master suite with the...

    Project details
    • Year 2011
    • Status Completed works
    • Type Country houses/cottages
    Lovers 5 users