Yale School of Management

New Haven / United States / 2014

21
21 Love 2,164 Visits Published
The new Yale School of Management (SOM) Campus will unite the SOM’s faculty departments together at a single location for the first time. The building has been designed in response to an integrated curriculum that has the potential to reinvent business school education. The four-storey, highly transparent building contains dynamic, flexible teaching and social spaces, arranged around an open central courtyard to reinforce the interactive quality of the educational ethos. The building is characterised by its glazed facades that encourage a direct interface between break-out and formal teaching spaces. From Whitney Avenue, two classroom drums and spiral staircases are visible between the slender columns that support the roof canopy, while the social spaces and café are placed at the heart of the building, facing inward to the central courtyard. The auditorium, with an executive meeting room above, defines one curved façade of this landscaped square, directly opposite the library and main entrance. Encouraging a sense of cohesion, the design establishes visual connections between levels by varying the stacked undulating floorplates. The ground floor contains the public space, cafes and auditorium, with the classrooms and study areas on the upper floors. The classrooms are contained within eight double-height oval drums, visible through the glazed façade. These curved spaces facilitate the integrated teaching methods of the curriculum – more than one lecturer can address the class at once, while still allowing every student a clear view and encouraging free interaction. At the nexus of each classroom drum, smaller lounges provide informal spaces for meetings, study groups and social interaction. The new campus will incorporate a 350-seat auditorium and state-of-the-art media library, with faculty offices and administration placed at the rear. A number of sustainable measures will be implemented, including banners that rise up the full height of the facades to shade the south and west-facing elevations.
21 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The new Yale School of Management (SOM) Campus will unite the SOM’s faculty departments together at a single location for the first time. The building has been designed in response to an integrated curriculum that has the potential to reinvent business school education. The four-storey, highly transparent building contains dynamic, flexible teaching and social spaces, arranged around an open central courtyard to reinforce the interactive quality of the educational ethos. The building is...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2007
    • Work finished in 2014
    • Client Yale University
    • Status Completed works
    • Type Colleges & Universities
    Lovers 21 users