Deloitte Office Building

Oslo / Norway / 2014

56
56 Love 6,338 Visits Published
Snøhetta was in 2007 commissioned to draw an office building with a site that lies on the west side of the Central Station in Bjørvika, in the “Barcode” – area. The two lowest floors of the building will have shops and refreshment areas, the belonging outdoor areas will have supplementary outdoor refreshment facilities. From the 2nd to 11th floor there will be offices and 12th to 15th floor will hold a canteen and conference rooms with adjacent green roof terraces. Design The building’s design merges the building’s internal program with the external limitations of the site and a desire to create a volume that has sculptural in form. The footprint and height of the building complies with the Barcode master plan principles for the area. The facades introduce a theme of surfaces crossing in horizontal and vertical planes, giving associations to lace fabric. The system of the facades is built up of only 4 different panels; despite its rationality the façade expresses richness. A sight corridor in the planning regulations of Barcode limits the height of the buildings in an area that cuts diagonally across the roof in the transverse direction of the volume. Another cross direction is made on the ground level, enabling the pedestrians from Oslo Central to cross the building. This pedestrian route also conveys the difference in street level between the Central Station area and the lower level towards Dronning Eufemias street.
56 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Snøhetta was in 2007 commissioned to draw an office building with a site that lies on the west side of the Central Station in Bjørvika, in the “Barcode” – area. The two lowest floors of the building will have shops and refreshment areas, the belonging outdoor areas will have supplementary outdoor refreshment facilities. From the 2nd to 11th floor there will be offices and 12th to 15th floor will hold a canteen and conference rooms with adjacent green roof terraces. Design The building’s design...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters
    Lovers 56 users